بررسی سیستمهای انواع دیوار
امروزه با پیشرفت سریع تکنولوژی در صنعت ساختمان، سبک سازی و اجرای سریع دو اصل اساسی است که در تمامی دنیا توجه ویژه به آنها شده است. انواع دیوار خارجی و داخلی یکی از مهمترین قسمتهای هر ساختمان است و وظایف مهمی را برای تامین نیازهای ساکنان ایفا میکند. دیوارها محیط داخل و خارج ساختمان را از یکدیگر جدا میکند و نقشی تعیین کننده در تامین امنیت، محافظت در برابر حریق و شرایط مناسب و آسایش ساکنان (از نظر حرارتی، صوتی و …) را دارد.
بنابراین، حفظ شرایط مناسب در داخل ساختمان تا حدود زیادی به عملکرد، حفظ کارایی و دوام جداکنندهها بستگی دارد. به این ترتیب، در مورد الزامات و یا وظایف مهم دیوارها، میتوان کنترل جریان حرارت و هوا، کنترل جریان رطوبت و بخار آب، جلوگیری از نفوذ برف و باران، کنترل تابش خورشید، کنترل انتقال صدا، جلوگیری از انتقال آتش سوزی، تامین مقاومتهای مکانیکی و باربری لازم، تامین دوام مناسب و تامین زیبایی ظاهری ساختمان از بیرون (نما) را برشمرد.
انواع سیستمهای دیوار
سیستم دیوارهای بلوکی با فناوری نوین
این گونه دیوارها با بلوکهای پایه سیمانی یا گچی بوده و به دلیل نیاز به عملیات بنایی و سرعت کم اجرا، به حجم قابل توجهی دیوار چینی نیاز است و همچنین نیاز به عملیات متعددی نظیر گچ و خاک و سفید کاری و پرداخت نهایی، پیشنهاد نمیشود.
سیستم دیوارهای سه بعدی موسوم به Panel 3D
این گونه دیوارها دارای مش فولادی و لایهای از عایق پلی استایرن یا پلی اورتان بوده و نیازمند پوشش بتنی رویه هستند. این دیوارها به دلیل نیاز به عملیات بنایی، نازک کاری و تحت کنترل نبودن فرایند اجرا پیشنهاد نمیشوند.
سیستم دیوارهای خشک
این گونه دیوارها دارای اسکلت سبک گالوانیزه، عایق پشم سنگ یا پلی استایرن و صفحات پیش ساخته با پایه سیمانی (نظیر فایبر سمنت بورد) یا گچی (نظیر کناف) هستند. این گونه دیوارها دارای مزایای قابل توجه خصوصاً با توجه به شرایط این پروژه هستند.
سیستم دیوارهای پانلی خود ایستا
این گونه دیوارها به صورت پانلهای پیش ساخته بدون نیاز به اسکلت بوده و در دو نوع کلی صفحات پیش ساخته سیمانی با لایه پرکننده بتنی (نظیرQpanel) یا سیستم یکپارچه توخالی با پایه گچی (نظیر ایزی وال) هستند. این گونه دیوارها نیز به دلیل مزایای قابل توجه گزینه مناسبی هستند، ولی به دلیل عدم وجود تجربیات اجرایی زیاد در کشور، ریسک کیفیت اجرا و همچنین به دلیل محدود بودن تولید کنندگان، دارای ریسک تامین به موقع مصالح هستند.
معرفی سیستم دیوارهای بلوکی با فناوری نوین
بلوکهای سیمانی پرلیتی
این گونه بلوکها در ابعاد و اندازههای متفاوت (نزدیك به ابعاد متعارف تیغههای سفالی) تولید میشوند. این گونه بلوکها با مصالح معدنی یا مصنوعی پرلیتی به عنوان مصالح درشت دانه و بیس چسب سیمانی در کارخانه تولید شده و در دو نوع کلی توپر و توخالی موجود هستند. از مزایای مهم این بلوکها میتوان به خاصیت عایق حرارتی آن اشاره نمود. از مهمترین معایب این گزینه میتوان به تعدد مراحل بعدی (نازک کاری)، جذب آب زیاد و نهایتاً سرعت کم اجرا اشاره نمود.
بلوکهای بتن هوادار اتوکلاو شده (بتن گازی) AAC
اینگونه بلوکها با استفاده از بتن سبک گازی تهیه میشوند. بتن سب:، بتنی است که وزن آن در مقیاس حجمی از بتن معمولی کمتر (حدود۵۵۵ کیلوگرم در مترمکعب) است. همچنین استفاده از آن در ساخت و ساز موجب کاهش وزن بار مرده و بالا رفتن مقاومت حرارتی و صوتی سازه میشود. این گونه بلوکها در انواع زیر تهیه میشوند.
- بتن دانه سبك (با استفاده از دانههای سبك معدنی، یا دانههای سبك حاصل از ضایعات کوره صنایع، یا دانههای سبك مصنوعی)
- بتن بدون ریزدانه
- بتن همراه با مواد شیمیایی هوازا (با استفاده از بتن کفی، یا بتن گازی)
ویژگیهای بتن سبک گازی
- بتن هوادار اتوکالو شده که به اختصار AAC نامیده میشود، یك نوع خاص بتن سبك متخلخل است که عمدتاً از مواد با پایه سیلیس، سیمان و آهك ساخته می شود.
- سبکی آن به دلیل بافت متخلخل ناشی از واکنش شیمیایی پودر آلومینیوم با مواد اولیه بتن است.
- این محصول شامل دو فرآیند اصلی ایجاد تخلخل در دوغاب (مخلوطی از سیمان، آهك و پودر سیلیس) و عمل آوری بتن حاصل توسط اتوکلاو است.
- مواد چسباننده (عمدتاً سیمان و آهك) در فرآیند اتوکلاو با مصالح سیلیسی واکنش نشان داده و سیلیکات کلسیم هیدراته تولید مىکند.
- ساختار متخلخل AAC علت واکنش آهك آزاد حاصل از ترکیبات (سیمان و آهك و پودر آلومینیوم) دارای خواص حرارتی مناسب (عایق حرارتی) و هم چنین نسبت مقاومت به جرم حجمی زیادتری نسبت به دیگر انواع بتن است.
- محصول به دست آمده بعد از اتوکلاو نیاز به عمل آوری دیگری ندارد و قطعات تولید شده میتوانند بعد از سرد شدن مورد استفاده قرار گیرند.
- بتن گازی در جرم حجمی و مقاومتهای مختلف تولید میشود که بستگی به کاربرد مورد نظر دارد.
لازم به ذکر است بتن سبك گازی به شیوههای مرسوم براى کاربردهای سازهای مورد استفاده قرار نمیگیرد.
عمدهترین کاربردهاى بتن گازى با توجه به وزن کم و مقاومت مناسب غیرسازهاى
- بلوکهای سبك ساختمانی براى ساخت دیوارهای جداکننده
- قطعات مسلح بتن گازی برای کاربردهایی مانند پانلهای پرکننده سقف و دیوار غیر باربر
مقاومت در برابر یخ زدگی
برای هر ماده متخلخل خطر یخ زدگی وقتی وجود دارد که رطوبت موجود در آن ماده از یك مقدار بحرانی بالاتر رود و ماده در معرض سیکلهای متوالی یخ زدن و آب شدن قرار گیرد. برای AAC مقدار بحرانی رطوبت حدود ۴۵ %حجمی است. در شرایط عادی در هیچ مرحلهای از تولید، عمل آوری و قرار گرفتن AAC در ساختمان، رطوبت آن به این عدد نمیرسد. بنابراین AAC مقاومت خوبی در برابر یخ زدگی دارد. به عبارت دیگر، حجم زیاد تخلخل و تعداد حفرههای زیاد AAC اجازه افزایش حجمی ناشی از، انبساط آب در تبدیل به یخ را میدهد و در نتیجه خسارتی ایجاد نمیشود.
مقاومت در برابر آتش
AAC غیر آتشگیر است. هدایت حرارتی کم و وجود رطوبت تعادلی، آن را برای محافظت دیگر سازهها از اثرات آتش مناسب ساخته است. ضمن اینکه استفاده از این مصالح منجر به عدم انتشار شعله نیز میشود.
مزایای اقتصادی
- صرفه جویی در مصرف فولاد و بتن، با توجه به سبك بودن بتن AAC وزن بار مرده ساختمان کاهش مییابد، به همین دلیل در مصرف فولاد و بتن سازه نیز صرفه جویی میشود.
- کاهش خسارت در زمان زلزله
- به علت سبك بودن ساختمان بر اثر نیروی زلزله خسارت کمتری متوجه آن میشود.
- کاهش هزینههای سرمایش و گرمایش و صرفه جویی در مصرف انرژی
- بتن AAC به علت پایین بودن وزن مخصوص، یك عایق مؤثر در برابر گرما، سرما و صدا است که با توجه به عدم نیاز به عایق کاری اضافی ساختمان این امر سبب کاهش هزینه ساخت و جلوگیری از اتلاف سرمایه میشود.
سیستم دیوارهای سه بعدی
پانل پیش ساخته سبك سه بعدی یك ساختار باربر و مقاوم است که به عنوان دیوارهای غیر باربر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. ساختمانهای با ساختار پانلهای سه بعدی در زمره سیستمهای نیمه پیش ساخته محسوب میشوند.
خواص ۳D پانل
- سیستم ۳D پانل شامل پانلهای تولید شده به صورت شبکه خرپای فضایی جوشی سه بعدی هستند که با EPS (پلی استایرین) پر شدهاند. هر طرف این پانل به ضخامت ۴۵ الی ۸۵ میلی متر از بتن به روش بتن پاشی پوشیده میشود.
- در اطراف بازشوها و ورودیها از خروجیهای میلگردهای جوشی فابریك استفاده میشود. این شبکههای اضافی و میلگردهای مسطح در المانهای ساختمانی، مقاومت لازم را در نواحی باز شو و اتصالات فراهم میکنند.
مزایای پانلهای سه بعدی
- وزن کم و مقاوم در برابر زلزله
- احتیاج به نیروی انسانی کم
- عایق حرارتی و صوتی مناسب
- اتصال خوب (در صورت رعایت دقیق جزئیات)
- حمل و نقل و انبارداری آسان
- استحکام و یکپارچگی مطلوب
- عدم نیاز به نعل درگاه
- سرعت در نصب
- اشغال فضای کم در زیر بنای مفید ساختمان
- شکل پذیری مناسب
- قیمت مناسب
- خاصیت جذب انرژی و نیرویهای ارتعاش
- مقاوم در برابر آتش سوزی به دلیل وجود قشرهای بتنی طرفین پانل
- نفوذ ناپذیری در برابر حشرات و …
معایب پانلهای سه بعدی
- محدودیت ارتفاع
- دیوار خارجی تمام شده، در گروه دیوارهای سنگین قرار میگیرد.
- محدودیت ابعاد بازشوها
- عدم امکان بازیافت مصالح و استفاده مجدد
- نیاز به گروههای تخصصی اجرا و نظارت
- تعدد ابزارهای اجرا (دستگاه شات کریت، دوخت میلگردها و… )
- عدم امکان کنترل رواداریها و شرایط عمل آوری لایههای بتن پاشیده شده
- وجود محدودیتهای جدی فصلی در اجرا
- سختی کنترل کیفیت، خصوصاً در مورد تعیین ضخامت پوششهای بتن روی میلگردها
- انجام بازدیدهای ادواری برای حصول اطمینان از عدم وجود مشکالت خوردگی در مش فوالدی
- عدم امکان دسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و برقی
- عدم وجود امکان حذف پلهای حرارتی به دلیل عملی نبودن پیوستگی لایه عایق حرارتی
- وجود خطر جذب آب و یخبندان لایه بتنی خارجی (در مناطق سردسیر)
- عملکرد ضعیف در محیطهای مهاجم و خورنده
- عملکرد ضعیف در مناطقی که تغییرات دمای روزانه و فصلی قابل ملاحظه است، به خصوص زمانی که ضخامت لایه بتنی خارجی اندک است.
سیستم دیوارهای خشک
این نوع دیوارها غیر بار بر بوده و دارای اسکلت نگاهدارنده دیوار هستند که عموماً از پروفیلهای گالوانیزه جدار نازک تهیه و اجرا میشوند. دو طرف اسکلت اجرا شده با پانلهای پایه سیمانی، گچی و غیره پوشیده شده و در فاصله آزاد دو طرف پانلها میتوان از مصالح عایق یا پرکننده دیگر استفاده نمود.
سازه گالوانیزه دیوار که به زیرسازی دیوار دو لایه هم گفته میشود دارای پروفیلهایی با شکل و اندازه و ابعاد مختلف بوده که با فاصلههای ۳۵ تا ۶۵ سانتیمتر مابین ستونها و از کف تا سقف قرار میگیرد. این دیوار از دو لایه صفحات مسلح سیمانی سبک سمنت بورد یا صفحات پایه گچی تشکیل شده است. هر لایه از صفحات با ضخامتهای مختلف دو طرف سازه دیوار نصب و با پیچ مخصوص بسته میشود. سپس در داخل دیوار جهت افزایش ضریب مقاومت و ایزولاسیون در برابر گرما، سرما و صدا و رطوبت لایههایی از عایق پشم سنگ یا فوم مخصوص یا تزریق بتن سبك قرار داده میشود.
این نوع دیوارها جایگزین مناسب و سبکی به جای دیوارهای سنتی بوده و برای استفاده در ساختمانها مخصوصاً در سیستمهای پیش ساخته به عنوان پوشش داخلی و خارجی قابل استفاده است. صفحات پوشش دیوار از پانلهای سیمانی الیافدار (فایبر سمنت برد متشکل از سیمان پرتلند، نوعی فیبر سلولزی الیاف طبیعی و مواد افزودنی و عاری از آزبست) یا پانلهای گچی که با ویژگیهای خاص، امکان ساخت بناهای سبك، ارزان و عایق حرارت و صوت را در تمامی شرایط اقلیمی فراهم مینمایند.
نوع صفحات استفاده شده بسته به محل اجرا (داخلی یا خارجی، مرطوب یا خشك، ضربه خور یا غیر ضربه خور و…) مختلف بوده و برای دستیابی به انواع ویژگیها نظیر میزان عایق بودن در برابر آتش، حرارت، رطوبت و صدا، با ترکیبات یا انواع مختلف طراحی و اجرا میشوند.
در صورت نیاز به جابجایی و تغییرات دیوار و همچنین ترمیم و تعویض احتمالی سیستم تاسیساتی (لولههای برق، آب و فاضلاب) نیاز به کنده کاری نداشته و با سهولت و در اسرع وقت قابل اجرا بوده و انباشت نخاله ندارد. در صورت نیاز به تغییرات در پوشش رنگ یا کاغذ دیواری بدون هیچ مشکلی امکان پذیر است. چارچوب دربها و پنجرهها بدون هیچگونه فاصلهای داخل دیوار قرار گرفته و با پیچ نصب میشود که در صورت نیاز به راحتی قابل تعویض بوده و نیاز به کنده کاری و تخریب و رنگ آمیزی دیوار نیست.
خصوصیات این نوع سیستم
ساختار سیستمهای ساخت و ساز خشك از سرعت و دقت اجرایی بسیار بالاتری نسبت به روشهای سنتی ساخت (بنایی) برخوردار است. انتخاب این سیستم ساخت در مرحله طراحی و محاسبات سازهای باعث کاهش وزن کلی ساختمان و کم شدن ابعاد ستون و تیرها و پلها خواهد شد. در زمان بهره برداری، ضمن تأثیر منفی بر سازههای اصلی، در برابر زمین لرزههایی با شدت بالا و تکانهای شدید مقاوم خواهند بود.
به دلیل سبك بودن و بسته بندی محصولات سمنت بورد، حجم حمل و نقل مصالح را کاهش داده و هزینه حمل و نقل را به شدت کاهش میدهد. همچنین در مواقع نیاز به تغییرات و جابجایی و دسترسی به تأسیسات و تعمیرات احتمالی از سهولت و راحتی و سرعت بالایی برخوردار است. با استفاده از ورقهای سیمانی سبك سمنت بورد ساختارهای ایجاد شده با این سیستم، عایق حرارتی برودتی و صوتی مناسب و مقاوم در برابر آتش و حریق را به وجود آورده و میتوان سازه یا فضای مورد نظر در ساختمان را به مدت حداقل ۵ ساعت ایمن نمود.
سیستم دیوار صلب SWS
سیستم دیوار صلب یك سیستم دیوار غیر باربر است که در ساختمانهای تجاری، آموزشی و مسکونی استفاده میشود. این محصول استاندارد ساختمان صنعتی را نیز احراز کرده است. ورق الیاف سیمانی بر روی شبکه زیرین استفاده میشود و لایه وسط با بتن سبك (عموماً فوم بتن) پر میشود.
مزایای سیستم دیوار صلب
- مقاوم در مقابل آتش
- عایق صدا
- عایق حرارت
- قابلیت کار کردن در محیط مرطوب و در معرض ضربه
- مراحل نصب آسان
معایب سیستم دیوار صلب
- هزینه و قیمت بالای اجرای
- ارائه آموزشهای تخصصی لازم برای اجرای آن
- لزوم در نظر گرفتن تمهیدات اضافی برای جوابگویی به انتظارات در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی
- نیاز به بتن پرکننده
- سنگین شدن دیوار به دلیل تزریق بتن
- عدم تولید ورقهای سمنت بورد در داخل کشور
- انحصاری بودن
دیوار خشک با فایبر سمنت برد FCB
این نوع دیوار کاملاً مشابه حالت قبل بوده و تنها تفاوت آن استفاده از عایق پشم سنگ یا پلی استایرن بجای فوم بتن در الیه میانی است.
مزایای سیستم دیوار سمنت برد
- مقاوم در مقابل آتش
- عایق صدا
- عایق حرارت
- قابلیت کار کردن در محیط مرطوب و در معرض ضربه
- مراحل نصب آسان
معایب سیستم دیوار سمنت برد
- ارائه آموزشهای تخصصی الزم برای اجرای آن
- لزوم در نظر گرفتن تمهیدات اضافی برای جوابگویی به انتظارات در زمینه صرفهجویی در مصرف انرژی
- عدم تولید ورقهای سمنت بورد در داخل کشور
- هزینه بیشتر نسبت به دیوارهای مشابه با پانل گچی
- دیوار خشک با پانلهای گچی (کناف)
این سیستم دیوار نیز مشابه سایر سیستمهای دیوار خشك اجرا میشود. تفاوت اصلی آن استفاده از پانلهای پایه گچی برای پوشش دیوار است. این نوع دیوار به دلیل فراگیر شدن در کشور کاملاً شناخته شده بوده و به همین دلیل مزایا و معایب آن کاملاً نمایان و ملموس است. از نکات مهم در اجرای این نوع سیستم، رعایت دقیق جزئیات اجرایی آن است که توسط تولید کننده بطور کامل و با ارائه مرجع فنی محصول و شامل توضیحات و جزئیات اجرایی دقیق در دسترس بوده و کیفیت نهایی دیوار به شرط رعایت کلیه جزئیات بسیار بالاست.
مزایا این نوع سیستم
- قابلیت طراحی برای دیوارهای مقاوم در مقابل آتش، صدا، رطوبت، حرارت
- مراحل نصب آسان
- سرعت و سهولت اجرا
- هزینه مناسب
- توان تولید انبوه (تولید سالانه بالغ بر ۲میلیون متر مربع)
- دارای مرجع فنی محاسبه و اجرا (منتشره توسط تولید کننده)
- برند معتبر (تکنولوژی آلمان)
- وجود عوامل رسمی فروش و اجرا در منطقه
- صرفه جویی در هزینه حمل (هزینه حمل از کارخانه تا انبار عامل فروش بر عهده خریدار نیست)
معایب سیستم دیوار با پانل گچی (کناف)
- ارائه آموزشهای تخصصی برای نظارت بر اجرا
- لزوم در نظر گرفتن تمهیدات اضافی برای جوابگویی به انتظارات در زمینه صرفهجویی در مصرف انرژی
دیوارهای پانلی خود ایستا
دیوارهای پانلی خود ایستا با ساختاری بدون نیاز به تکیه گاههایی مشابه دیوارهای خشك روانه بازار و صنعت ساختمان شده است. این گونه دیوار ها بطور کلی از دو قسمت رویه و داخل تشکیل شداند. بخش رویه عموماً از صفحات پیش ساخته سیمانی (فایبر سمنت بورد) و بخش داخلی از بتن سبك یا فوق سبك است. در نوع دیگری از این گونه دیوارها که بر پایه مصالح گچی تولید میشوند، بخش داخلی بصورت توخالی بوده و استحکام جدارهها با استفاده از مسلح سازی با مش فایبر گالس، پلاستیکی و از این دست حاصل میشود.
پانل بتنی QPanel
دیوار های غیر باربر Qpanel متشکل از یك یا دو لایه ۵/۴ میلیمتری از صفحات سیمانی، بتن سبك / فوق سبك میانی و دو لایه فایبر گالس در طرفین است که صرفاً به عنوان دیوارهای جدا کننده داخلی ساختمان قابل استفاده است. این دیوارها به کمك Track Runer در نظر گرفته شده به کف و سقف سازه متصل میشوند. اتصال پانلهای کناری به کمك کام و زبانههای تعبیه شده در لبه طولی انجام میشود. میتواند جایگزین آجر نما، آجر توپر رسی، سفال، پانلهای فلزی، بلوک گچی، پانلهای ساخته شده از پرلیت و غیره باشد. این پانلها را میتوان در ساختمانهای بلند و کوتاه مرتبه مانند ساختمانهای اداری، بیمارستانها، مدارس، هتلها، مسکونی و تفریحی استفاده نمود. استفاده از این پانل صرفاً به عنوان دیوارهای غیر باربر و جداکننده داخلی مجاز است.
ویژگی و مزایای پانل
- استحکام
- عایق در برابر حریق، صوت و رطوبت
- سبك بودن
- سهولت نصب
- صرفه جویی در هزینه
معایب و نواقص
- ضعف در جزییات و اتصال بین دو پانل مجاور یکدیگر
- روش خاص برای پوشش درز بین پانلها برای جلوگیری از ترک خوردگی
- انحصاری بودن تولید
- ظرفیت و توان کم تولید
- عدم تولید صفحات فایبر سمنت در داخل کشور
- سنگین بودن یك پانل کامل و سختی حمل درون کارگاهی (وزن یك پانل ۷۵ الی ۹۹۵ کیلوگرم است)
پانل سوپر سبک کامپوزیت معدنی EASYWALL
پانلهای کامپوزیت معدنی ایزی وال بر اساس اقلیم و جغرافیای ایران و بعضی از کشورهای همسایه طراحی و تولید شده است. پانلهای ایزی وال در دو نوع با ابعاد یکسان تولید و عرضه میشوند.
- پانل E1 دارای یك روی کاملاً صاف بوده و ارتفاع آن از ۲۷۵ تا ۳۳۵ سانتی متر قابل سفارش است، لذا بیشتر برای دیوارهایی مناسب است که فقط یك روی آن اندود پالستر گچ خواهد داشت و روی دیگر بواسطه کاشی کاری، سیمان، سنگ یا سایر پوشانندهها نماسازی خواهد شد.
- پانل E2 نیز همانند همان پانل پیشین بوده، با این تفاوت که ارتفاع قابل سفارش آن بین ۲۷۵ تا ۳۵۵ بوده و هر دو روی آن کاملاً صاف است، و برای دیوار بین اتاقها مناسب است. به واسطه دو روی کاملاً صاف آن و نیز به جهت فرورفتگی محل نوار درزگیر، حداقل پالستر گچ پوششی را نیاز خواهد داشت.
خصوصیات این نوع سیستم
- این دیوار ضد آتش و ضد آب، از پانلهای سوپر سبك کامپوزیت معدنی ساخته شده که آواری ندارد و در مقابل زلزلههای بزرگ و مرگبار، ساختمانها را مقاوم و ایمن میکند.
- هر متر مربع آن حدود یك پنجم دیوارهای معمولی وزن دارد.
- در بدنه و اطراف پانلهای پیش ساخته این دیوار یك لایه توری پلی اتیلن قرار دارد که هنگام زلزله مانع ریزش قطعات شکسته میشود.
- این دیوار از ترکیب ۷ ماده معدنی با ۲ نوع رزین به صورت پانل ساخته میشود.
- خود پانل نیز دارای الیاف بسیار ریزی است که در هنگام زلزله، ریز گرد ایجاد نمیکند.
- در واقع عملکرد این دیوار سوپر کامپوزیتی شبیه شیشه خودرو است که وقتی میشکند لایه داخلی آن مانع ریختن شیشه میشود. وجود لایه توری در داخل این دیوار سبب میشود حتی اگر در هنگام زلزله، دیوار شکسته و خرد شود باز هم سرپا بایستد و فرو نریزد.
- هر متر مربع این دیوار ۳۶ کیلوگرم وزن دارد و به دلیل معماری خاصی که در آن به کار رفته است، استفاده از گچ و خاک را در پروژه ها حذف میکند.
مزایای سیستم ایزی وال
- مقاوم و ایمن در برابر زلزله
- سرعت اجرای سریع
- سبکی وزن دیوار
- وجود کلیه مواد اولیه در کشور
معایب و نواقص
- ضعف در جزییات و اتصال بین دو پانل مجاور یکدیگر
- روش خاص برای پوشش درز بین پانل ها برای جلوگیری از ترک خوردگی
- انحصاری بودن تولید
- ظرفیت و توان کم تولید
- سنگین بوده یك پانل کامل و سختی حمل درون کارگاهی (وزن یك پانل حدود۵۵ کیلوگرم است)