سقف عرشه فولادی
یکی از فاکتورهای مهم در اجرای ساختمان به روشهای جدید، سرعت بالای اجرا، سبک سازی و حذف مصالح و روشهای قدیمی وقتگیر و پرهزینه است. سبک سازی و اجرای سریع دو اصل بسیار مهم است که در تمامی دنیا توجه ویژه به آنها شده است. یکی از بخشهای ساختمان که تاثیر فوقالعادهای در سرعت ساخت دارد، سقفهای سازهای است.
سقف عرشه فولادی یکی از روشهای نوین اجرای سقف است. سقف عرشه فولادی با ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل آجدار بدون استفاده از میلگرد و حذف قالب بندی اجرا میشود. وزن این سقف نسبت به سقفهای مشابه حدود ۳۰ تا ۶۰درصد کمتر و سرعت اجرای این سقف حدود ۱۲ برابر بیشتر از سقفهای متداول مانند دال بتنی و تیرچه بلوک است. این نوع سقف در اصل، مخصوص ساختمانهای اسکلت فلزی است ولی در ساختمانهای اسکلت بتنی نیز با اتخاذ تدابیری قابل اجرا است.
نکات فنی در خصوص اجرایی سقف عرشه فولادی
قراردادن بستههای ورق عرشه فولادی بر روی اسکلت
هیچ گاه یک بسته ورق را روی بسته دیگر قرار ندهید.
در صورتی که به هر دلیلی دو بسته ورق روی یکدیگر قرار داده شود باید در اولین فرصت بسته رویی را جابجا نمود البته اینکار در صورتی که جرثقیل در اختیار نباشد، کار دشوار و پرخطری خواهد بود چرا که کارگران، ورقها را تک تک از روی بسته برداشته و در محلی مجاور بسته زیرین روی یکدیگر بچینند.
برای قراردادن بستههای ورق بر روی تیرها میبایست با استفاده از پلان تیرریزی ساختمان، یک نقشه چینش (نقشه شاپ) تهیه نمود و در زمان ورود بستههای ورق را طبق این نقشه روی تیرها قرار داد.
برای اینکه جهت قرارگیری بستههای ورق عرشه بر روی تیرها اشتباه نشود باید در همان محل کارخانهی فرمینگ ورقها، با رنگ قرمز یک خط ضخیم عمودی روی بدنه بندیلها کشیده شود. در نقشه شاپ. جهت قرارگیری بندیلهای ورق عرشه فولادی را مشخص کنید. این کار با رسم یک فلش جهت دار برروی بندیلهای ورق عرشه فولادی انجام میشود.
آنچه که اهمیت دارد این است که در هنگام قرار دادن بستههای ورق عرشه فولادی، خط قرمز را در همان جهتی که نقشه شاپ داده شده است، جانمایی کنید.
توجه داشته باشید اگر به هر دلیلی نتوانستید این کار را را انجام دهید، حتماً اکیپ اجرایی خود را در جریان این موضوع قرار دهید تا از دوباره کاری جلوگیری کرده باشید.
مورد دیگری که در هنگام قرار دادن بندیلهای ورق عرشه فولادی بروی اسکلت باید رعایت نمایید این است که این بندیلها بصورت یک در میان بصورت چپ و راست قرار گیرند.
دقت داشته باشید که هرگز انتهای بستههای ورق عرشه فولادی از یکدیگر عبور نکنند. چرا که در این صورت برداشتن و پخش ورقها به سختی و کندی انجام خواهد گرفت.
به خاطر داشته باشید که گل میخها را نیز به همراه بندیلهای ورق به ارتفاع مورد نظر حمل کنید چرا که در غیر این صورت باید این کار را به صورت دستی انجام دهید که با توجه به سنگین بودن گل میخها، انجام این کار آسان نخواهد بود.