سازههای صدفی
این سیستم سازهای از نوع بتن آرمه و یک طبقه است. در این سیستم سقف به شکل گنبدی بوده و که بر روی پایههای دیواری بتنی قرار میگیرد و پوسته پیوستهای را تشکیل میدهد. دهانه گنبد بین ۱۰ تا ۱۴ متر متغییر بوده و ضخامت پوسته بتنی گنبد بین ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر است. پوسته گنبدی شکل به لحاظ تحمل بارهای ثقلی و جانبی وارده دارای عملکردی سه بعدی بوده و نیازمند محاسبات سازهای پیچیدهای است. ضخامت زیاد پوسته به لحاظ سازهای مورد نیاز نیست و سقفهای گنبدی را میتوان با ضخامتهای کمتری به لحاظ تئوری سازهای طراحی نمود ولی ملاحظات اجرایی، عایقبندی حرارتی و همچنین امکان میلگرد گذاری در دو لایه به لحاظ جلوگیری از ترکهای حرارتی و افت، موجب افزایش ضخامت آن میشود.

الزامات طراحی و اجرا برای سازههای صدفی
این سیستم سازهای از نوع بتن آرمه و یک طبقه است. در این سیستم، سقف به شکل گنبدی بوده و که بر روی پایههای دیواری بتنی قرار میگیرد. و پوسته پیوستهای را تشکیل میدهد. دهانه گنبد بین ۱۹ تا ۱۴ متر متغییر بوده و ضخامت پوسته بتنی گنبد بین ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر است. ضریب رفتار این سیستم به روش تنش مجاز برابر ۵ است. به شرط رعایت تمامی الزامات زیر، استفاده از این سیستم در تمام مناطق ایران مجاز است.
مشخصات مصالح، ضوابط اجرایی و طرح سازهای و لرزهای این سیستم سازهای باید بر اساس آیین نامه ACI318-08 باشد.
مقاومت فشاری بتن مورد استفاده نباید کمتر از ۲۱۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و مقاومت تسلیم میلگرد آن نباید بیشتر از ۴۲۰۰ کیلوگرم بر سانتیمترمربع باشد.
آرماتورهای کل گنبد شکل یکنواختی داشته که محاسبه و طراحی آن بر اساس نیروهای داخلی ماکزیمم که در هر جای گنبد ممکن است اتفاق بیفتد صورت میگیرد.
بارگذاری ثقلی (بار مرده، زنده و برف) و زلزله این سیستم به ترتیب بر اساس مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان بارهای وارده بر ساختمان و استاندارد ۲۸۰۰ ایران صورت گیرد.
کنترل سازه در مقابل بار باد بر مبنای مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان ایران انجام شود.
کنترل خیز قائم و تغییر شکل جانبی مطابق آیین نامههای مربوطه ضروری است.
ساختمان در مقابل واژگونی کنترل شود.
دیوارهای غیر باربر داخلی و خارجی و جداکنندهها باید برای بارهای خارج از صفحه مانند طوفان، زلزله و… طراحی شوند. در اتصال این عناصر به اعضای سازهای لازم است که ضوابط استاندارد ۲۸۰۰ ایران در ارتباط با انتقال نیروهای و تاثیر آنها بر حرکت جانبی سازه رعایت شود.
کلیه مصالح و اجزا در این سیستم اعم از معماری و سازهای از حیث دوام و زیست محیطی باید بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و یا آیین نامههای ملی یا معتبر بین المللی به کار گرفته شوند.
الزامات مربوط به انرژی در پوسته خارجی ساختمان باید مطابق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان صرفه جویی در مصرف انرژی رعایت شود.
رعایت مبحث ۳ مقررات ملی ساختمان ایران حفاظت ساختمانها در مقابل حریق، و همچنین الزامات نشریه شماره ۴۴۴ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت اجزای ساختمان در مقابل حریق با در نظر گرفتن ابعاد ساختمان، کاربری و وظیفه عملکردی اجزای ساختمانی الزامی است.
صدابندی هوابرد جداکنندههای بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان باید مطابق مبحث ۱۸ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان عایق بندی و تظنیم صدا تامین شود.
در تمامی مراحل تولید، طراحی و اجزا مسئولیت نظارت عالیه و کنترل کیفی بر عهده شرکت متقاضی است.