پانلهای نی بتن
پانلهای نی بتن از ترکیب خردههای نی، سیمان و مواد شیمیایی تشکیل شدهاند. این ترکیب در نهایت و پس از عمل آوری به صورت ورقهایی با ابعاد ۱/۲۰×۰/۶۰ متر تا ۶×۳ و با ضخامت ۳ میلیمتر تا ۲۵ میلیمتر و با وزن مخصوص ۱۱۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب و ضخامت ۵۰ میلیمتر تا ۴۰۰ میلیمتر با وزن مخصوص ۳۰۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم در هر متر مکعب تولید میشوند. این پانلها از نظر سرعت ساخت، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش مصرف سیمان و مقاومتهای بالای صوتی، حرارتی و سازهای، با اقبال زیادی در اروپا مواجه شده است. یکی دیگر از مشخصات این پانلها سبکی آنها است که در مقایسه با وزن سایر دیوارهای پر کننده مزایای قابل توجهی به شمار میرود.
این پانلها هر نوع رنگ و پوششی را به راحتی میپذیرند و به این ترتیب امکان بهره گیری از انواع نماهای داخلی و خارجی ساختمان میسر است. این پانلها در زمینههای مختلف انرژی، حریق و آکوستیک و مباحث سازه و زلزله در این مرکز مورد بررسی قرار گرفته و به شرط برآورده ساختن الزامات زیر مورد تایید است.
الزامات پانلهای متشکل از خردههای نی بتن
استفاده از پانلهای نی بتن به عنوان دیوارهای جداکننده داخلی و خارجی با رعایت الزامات زیر مجاز است.
اتصال این پانلها به عناصر سازهای باید به گونهای باشد که ضمن تامین پایداری پانلها در برابر بارهای خارج از صفحه از اندرکنش بین دیوار و سازه و مشارکت در باربری جانبی جلوگیری به عمل آید.
کنترل پایدرای دیوارهای غیر باربر حاصله در مقابل نیروی زلزله ناشی از جرم دیوار مطابق استاندارد ۲۸۰۰ ایران انجام شود.
رعایت استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۹۴۹ با عنوان مصالح ساختمانی – فراوردههای عایق کاری حرارتی، الیاف چوب کارخانه – ویژگیها یا استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۹۴۷ با عنوان مصالح ساختمانی فراوردههای عایق کاری حرارتی، پشم چوب کارخانهای – ویژگیها در خصوص مصالح به کار رفته در این پانلها الزامی است.
لازم است پیش بینیهای لازم برای جلوگیری از بروز میعان در داخل پانل و نفوذ آبهای ناشی از بارندگی صورت گیرد.
طبقه واکنش در برابر آتش باید طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۸۲۹۹ تعیین شود.
تمهیدات لازم در خصوص محافظت از این پانلها در برابر آتش باید بر اساس آیین نامه ۴۴۴ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن یا مبحث ۳ مقررات ملی ساختمان به کار گرفته شود.
رعایت ضوابط مندرج در مبحث ۱۹ مقررات ملی کشور به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی با توجه به ضخامت و کاربری پانلها به عنوان جداکننده داخلی و دیوار خارجی الزامی است. در صورتی که پانل به تنهایی پاسخگویی ضوابط مذکور نباشد اجرای لایه عایق تکمیلی متناسب با مبحث ۱۹ الزامی است.
مشخصات صدابندی قطعات دیواری باید متناسب با کاربری پانلها به عنوان دیوارهای جداکننده داخلی در واحدهای متسقل یا دیوارهای خارجی و دیوارهای جداکننده در واحد مسکونی مجاز از هم منطبق بر مبحث ۱۸ مقررات ملی کشور اتخاذ شود. در صورتی که پانلها به تنهایی پاسخگوی ضوابط مذکور نباشد اجرای تمهیدات الزامی است.
لایه نازک کاری روی پانل اعم از اندود تر و خشک باید دوام، چسبندگی لازم در شرایط جوی مختلف و اقلیمهای قلیایی را دارا باشد.
درز انبساط بین قطعات پانل در فواصل مشخص و به میزان معین بر مبنای تغییر شکلهای ناشی از تنشهای حرارتی باید به نحو صحیحی تعبیه شود.
درز انقطاع بین قطعات باید با مواد و مصالح مناسب پوشانده شود.
رعایت الزامات زیست محیطی در مواد و مصالح به کار برده شده در این محصول الزامی است.
تمامی مصالح و اجزا در این پانلها باید از حیث دوام، خوردگی، زیست محیطی، بهداشتی و غیره بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران یا آیین نامههای ملی یا معتبر بین المللی شناخته شده و مورد تایید به کار گرفته شود.
رعایت تمامی مقررات ملی ساختمان در تمامی مراحل تولید، ساخت و بهره برداری از پانلها و ساختمان الزامی است.
اخذ گواهینامه فنی برای محصول تولیدی پس از احداث کارخانه و راه اندازی خط تولید از این مرکز الزامی است.